Alliantie Ontwikkeling tekent voor transformatie De Tafelberg in Amsterdam Zuidoost

Op 2 mei tekende de Alliantie Ontwikkeling de aannemingsovereenkomst voor de transformatie van de oudbouw met VORM Renovatie. 

VORM transformeert de voormalige ‘oudbouw’ van de Koppeling, behandelcentrum voor JeugdzorgPlus in Amsterdam Zuidoost naar 58 nieuwe woningen voor starters en 2000 m² maatschappelijke voorzieningen.

Daiwa House voegt hier – verspreid over zeven woonlagen – 232 wooneenheden voor starters en studenten aan toe met een modulair concept. Dit project ‘De Tafelberg Campus’, aan de rand van Amstel III, biedt straks huisvesting aan 290 jongeren tot 27 jaar, waaronder studenten, jongwerkenden en jongeren met een achtergrond in jeugdzorg.

Community

Woningen voor jongeren en zeker voor jongeren met een achtergrond in jeugdzorg zijn hard nodig. Stichting Levvel heeft in 2018 het idee ontwikkeld om hiervoor De Tafelberg Campus te realiseren. Op deze campus kunnen jongeren wonen, leren, werken en ontspannen. In 2021 heeft Levvel de ontwikkeling overgedragen aan de Alliantie Ontwikkeling.

In juni 2022 was reeds de aannemingsovereenkomst voor de nieuwbouw getekend. De 290 woningen en maatschappelijke voorzieningen komen in de portefeuille van woningcorporatie de Alliantie, waarvan Levvel 20 units en de maatschappelijke voorzieningen huurt.

Scroll naar boven