Aldi neemt nieuw DC in Deventer in gebruik

Aldi heeft een nieuw DC op Bedrijvenpark A1 in Deventer geopend.

Het nieuwe DC beslaat circa 48.000 m² en staat op een terrein van bijna 128.000 m². De inhoud bedraagt 575.000 m3.

‘Voor ons is dit nieuwe en tevens voor ons grootste DC in Nederland bijzonder, het is een samenvoeging van de distributiecentra in Groenlo en Ommen,’ aldus Gideon van Bussel.

Er worden in totaal 100 winkels bevoorraad vanuit Deventer. Het DC heeft verschillende soorten opslagruimtes. Er is een gedeelte zonder stellingen voor bulkartikelen, de weekendaanbiedingen en non-food en een stellinggedeelte waar de overige reguliere producten staan. Daarnaast is er een koelruimte en vriesgedeelte.

Naast efficiency is ook duurzame bouw het uitgangspunt geweest bij de planning van het nieuwe DC. Het gebouw is voorzien van 8244 zonnepanelen op het dak die het voorzien van energie. Ook wordt gebruik gemaakt van een warmte-terugwin-installatie, die de kantoren verwarmt. Het pand is volledig gasvrij en de koel-/ vriesinstallatie draait op natuurlijk koudemiddel (CO2).

Er zijn 92 dockdeuren waar dagelijks 32 eigen vrachtwagens gemiddeld drie maal per dag worden ingeladen om winkels te voorzien van producten.

Scroll naar boven