132 sociale huurwoningen erbij in Den Haag Zuidwest

Aan de Beresteinlaan in Den Haag Zuidwest komen 132 sociale huurwoningen, waarvoor het sein start bouw op 6 juni werd gegeven.

Lisette Nijs (Directeur Gebiedsontwikkeling en Projecten bij de gemeente Den Haag), David Snelleman (Directeur Dura Vermeer), Annet de Lange (Directeur WOM Den Haag Zuidwest) en Karolien de Jager (bestuurder Hof Wonen) gaven symbolisch het startsein voor de realisatie van 132 sociale huurwoningen aan de Beresteinlaan in Den Haag Zuidwest.

Betaalbaar en duurzaam

Het gaat om twee- en driekamerappartementen met een eigentijdse architectuur. Samen met WOM Den Haag Zuidwest (een samenwerking tussen Hof Wonen, de gemeente Den Haag en architectenbureau De Zwarte Hond) transformeert Dura Vermeer Bouw Zuid West de buurt tot een betaalbare en duurzame woonomgeving.

Karolien de Jager, bestuurder Hof Wonen: “We bouwen aan veerkrachtige, groene buurten. Straks kunnen we nieuwe sociale huurwoningen aanbieden aan onze bewoners. Dit is goed nieuws, want er is een groot woningtekort. Met de nieuwe duurzame woningen, groene daken, buurtkamer en gezamenlijke moestuin verbeteren niet alleen de woningen, maar ook de leefomgeving.

De bioloog van Dura

De woningen zijn natuurinclusief ontworpen, vanuit bestaande ecologische structuren en projectlocaties moeten groener en gezonder worden. De bioloog van Dura Vermeer gaf in dit plan invulling aan de ecologische en natuurinclusieve maatregelen. Diverse nestkasten, insectenhotels en zoveel mogelijk inheemse plantensoorten, bieden ruimte aan de lokale biodiversiteit.

Door het veranderende neerslagpatroon, als effect van klimaatverandering, komt er meer druk te liggen op het rioleringsstelsel. Om het regenwater te bufferen, past Dura Vermeer onder andere ondergrondse voorzieningen toe die het regenwater kunnen opslaan. Vervolgens laten de buffers het water geleidelijk los, wat de druk op het rioleringssysteem vermindert. Ook worden er groendaken toegepast op fietsenstallingen en hoge daken.

 

Scroll naar boven